“Qui no vol la declaració unilateral d’independència està en contra de la independència”

David Raventós

Llicenciat en Dret, aquest barceloní de 46 anys és el president de Directe 68, una nova formació política nascuda per proclamar la independència de Catalunya. Afirma que el nom de ‘directe’ prové de les inicials de les paraules determinació, informació, relat, estratègia, Catalunya, “talent i treball del nostre ‘team’” i ètica i èpica, mentre que el 68 és el nombre mínim de diputats que conclou que calen al Parlament per declarar la independència. Raventós va fer una vaga de fam precisament per lluitar per la independència de Catalunya i properament presentarà el nou projecte polític al Penedès: dimecres que ve a Vilafranca, a les 19 h a Vinseum; i divendres 9 de novembre al Vendrell, a les 19 h al Centre Cívic l’Estació. Fa anys que emet un programa per la independència de Catalunya a Radio Hadrian, fet a Barcelona i emès des d’Escòcia i que també es pot trobar a l’emissora digital radio a catalunyauniversal.cat

Què és Directe 68?
Un partit que neix per proclamar la independència de Catalunya a partir d’un moviment social nascut inicialment per denunciar la pregunta trampa del 9-N, que va impedir un referèndum vinculant. Va ser una pregunta doble contrària al que deia l’ANC i ERC i que feia impossible un referèndum.

Quins són els seus referents?
Ens considerem hereus de les consultes sobre la independència que neixen el 2009 a Arenys de Munt i de Lluís Maria Xirinacs, que va fer vagues i va ser represaliat. Jo mateix també en vaig fer una per Catalunya i per Escòcia el 2016 i també vaig ser represaliat. Al cap de 16 dies vaig ser ingressat forçosament en un psiquiàtric i torturat químicament per alterar la meva percepció de la realitat.

Per què ho va fer?
Els vaig dir que ja portava temps denunciant el procés, i conec gent com Oriol Junqueras, Elisenda Paluzie i David Madí que sé que no treballen per la independència, sinó perquè Catalunya no sigui independent.

Com diu?
També hi ha gent a la cúpula d’ERC que tampoc no hi treballa, per la independència. Quan un país porta 300 anys ocupat, està controlat per gent que no està per la independència. I al País Basc, per exemple, Otegi i Ibarretxe treballen per Espanya.

En què basa afirmacions d’aquest estil?
En informació que tinc. Oriol Junqueras i Josep Rull, per exemple, van trencar la unitat de la federació independentista estudiantil que hi havia el 1990. I sense saber qui és Joan Vives i Solervicens, padrí polític de molts dirigents i que em va dir que va fer president d’ERC Junqueras, és com viure en una realitat paraŀlela de Catalunya. El 2012, Junqueras va rebentar la unitat independentista i és  còmplice de la falsa independència de l’any passat.

Caram!
I també ho és d’ocultar a Catalunya que el referèndum del 2014 a Escòcia va ser una tupinada, perquè va guanyar la independència, però oficialment no. Aquí ens volen arrossegar al mateix, i tots els que no volen la declaració unilateral d’independència (DUI) estan en contra de la independència.


El procés només pot acabar amb un referèndum o amb la DUI. Espanya només pot incidir en la primera opció, perquè la segona no la controla, i per a Catalunya és un suïcidi deixar que l’enemic es prepari durant 7 o 8 anys. Les independències s’impedeixen sempre per filtracions de les colònies, i ara estem en una fase de dir que no se n’ha sabut prou, que era un farol, etcètera. Un procés ’independència no es pot allargar tant i, a més, ens costa uns 16.000 milions d’euros a l’any.

L’objectiu de Directe 68 és impedir que matin la independència després de tenir-la a tocar. Som l’esperança independentista”

Qui hi ha a Directe 68?
Gent del poble que s’agrupa (i que cada cop som més) com a reacció al fracàs del procés ja anunciat per nosaltres mateixos. Fem la lectura que no fan del referèndum vinculant del 2014, que és el que tocaria; el setembre del 2015 Antonio Baños ens diu que no hem guanyat el plebiscit i això serveix d’excusa per introduir el referèndum que no estava al full de ruta i perdre un any més. Joan Vives fa telemàrqueting a favor de les CUP, cosa decisiva perquè treguin 10 diputats i impedir la DUI per part de Junts pel Sí; l’empat a 1.515 vots a l’assemblea de les CUP és una estratègia vulgar per colar a dit Carles Puigdemont…

Entenc que l’objectiu gairebé únic de Directe 68 és la independència del país.

És impedir que la matin després de tenir-la a tocar. Som l’esperança independentista, i només és qüestió de destapar l’engany del procés, la manera espanyola de matar la independència, per construir una majoria social per poder esfondrar el règim franquista/ processista.

Com sabran si hi ha aquesta majoria social?
Hi ha moltes maneres de saber-ho, però no farem politiqueta i aleshores sortirem al carrer. Però no a cremar res, sinó a forçar unes eleccions que guanyarem per majoria absoluta i que faran que declarem la independència al primer ple. Milions de persones independentistes tenen el vot segrestat perquè no se’ls fa cas.

Es fixen terminis per assolir l’objectiu?
D’aquí a entre 15 i 21 mesos hauríem de tenir aquesta majoria social per activar el procés. Ara estem enllestint un documental, titulat La mentida, que desmunta l’engany al poble d’Escòcia i al de Catalunya.

Es presentaran a les eleccions del 2019?
No, perquè no anem de comparses enlloc. Ens presentarem quan toqui per guanyar al Parlament i declarar la independència. Hem d’obrir les finestres a un sistema que està podrit; el nostre moviment ja compta amb desenes de milers de suports, i anem creixent
i molt

Ja hem fet el més difícil, que és que milers de catalans sàpiguen que el procés era una mentida i que, com en el conte, el rei/procés va despullat”

És optimista?
Al 100%. La part més difícil ja l’hem fet, que és que milers de catalans sàpiguen que el procés era una mentida i que, com en el conte, el rei/procés va despullat.

M’ha costat 25 anys entendre que gent suposadament íntegra com Oriol Junqueras no parava de rebentar la independència”

Vostè va arribar a fer una vaga de fam per la independència…
I TV3 la va arribar a censurar. Des del 2014 m’amenaçaven del que em farien el 2016 si feia el que vaig fer, i em van segrestar el dia que la meva filla m’esperava per celebrar els 13 anys. Carles Puigdemont i molts altres polítics coneixien la meva vaga i em van ignorar. Va ser un cas de terrorisme d’estat contra un independentista i amb la coŀlaboració o silenci del Govern i del Parlament.

Com valora la qüestió dels presos polítics?
M’ha costat 25 anys entendre com gent suposadament íntegra com Junqueras no parava de rebentar la independència. Quan me’ls vaig imaginar amb una samarreta d’Espanya, ho vaig entendre. I és un cas similar al que passa a Euskadi: gent d’allà m’ha dit que si Otegi no hagués entrat a la presó, gent independentista li hauria trencat la cara. I es pot comprovar que al programa número 19 de Radio Hadrian que vaig fer el 27 d’octubre de l’any passat, el dia de la proclamació fallida de la república, ja anticipava que hi hauria presos polítics per protegir-los dels independentistes, que la independència no anava de debò i que farien caure el govern del PP, segurament amb la trama Gürtel, per acabar colant-nos un referèndum pactat i perdut: a l’escocesa. Per això ens han ocultat que a Escòcia va perdre la independència a partir d’un referèndum trampa.

Article original de “EL 3 DE VUIT”

http://www.el3devuit.cat

Descarrega en PDF