COMPROMÍS INDIVIDUAL AMB LA DUI

 
CompromisDUI
i

Compromís Individual amb la DUI PDF

i

LA DIADA INDEPENDITZADORA 2023 DE DIRECTE 68 - Comunicat PDF

MANIFEST PER A LA UNITAT INDEPENDENTISTA PER A FER LA DUI

Signar

Llegir Manifest v2.0

i

PDF Manifest v2.0

Imprimir díptic v2.0

Vídeos

Contactar

Llegir Comunicat del Manifest

Llegir Comunicat del 14F

i

Diada 2022 - Compromís Individual amb la DUI

MANIFEST PER LA UNITAT INDEPENDENTISTA PER A FER LA D.U.I. versió 2.0

 

Arran de la situació mundial sense precedents en els àmbits de la vida, de les llibertats i de l’economia -estat derivat de la gestió de la crisi anomenada “pandèmia de Covid-19”- la situació a Catalunya aquesta Diada del 2020 fa encara més necessària i urgent la nostra independència, i així poder recuperar la sobirania indispensable per a fer-hi front adequadament. Amb la independència assolirem la llibertat d’expressió i el dret a la informació, les llibertats individuals, la separació de poders i el respecte a la voluntat popular dels catalans, inexistents a l’Estat espanyol.

Tant és així que els màxims representants de la Generalitat han manifestat que una Catalunya independent hauria gestionat més bé la situació i s’hauria salvat vides. Aquesta afirmació tan rotunda els compromet moralment i legal a fer la independència de manera immediata. En realitat, no caldria esperar a fer unes noves eleccions atès que els actuals dirigents podrien convocar avui mateix una sessió plenària del Parlament de Catalunya i, amb la majoria de 70 escons elegits el 21-D del 2017 en candidatures independentistes, fer ara la Declaració d’Independència. I proclamar i fer efectiva la independència volguda per la major part del poble de Catalunya seria un importantíssim impuls d’il·lusió i de força, elements que tant convenen en aquests moments per a revertir l’actual situació d’incertesa.

És palès que els defensors de perllongar l’ocupació espanyola volen, amb el pretext de la crítica situació actual, que ajornem indefinidament la independència per a centrar-nos en els problemes que ells anomenen “reals”. Com si declarar la independència i així, per exemple, poder acabar amb l’espoliació del 8-10 % anual, i poder fer lleis catalanes que no siguin sistemàticament anul·lades pel que passaria a ser l’estranger “Tribunal Constitucional de España”, no fos gaire real, no fos condició necessària i suficient per a millorar la vida diària de la ciutadania catalana, i per a fer un dels millors països del món.

Aquest comportament immoral és una repetició del que va passar després dels atemptats a Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de 2017. Per saber la veritat, la societat catalana exigeix -entre d’altres- que s’indaguin les vinculacions entre els serveis secrets espanyols i els presumptes autors. Els familiars de les víctimes i la societat catalana tenim dret a la veritat.

Per a fer possible la independència cal que s’implementi l’actual manament popular atorgat el 27 de setembre del 2015 a les eleccions plebiscitàries i confirmat pel referèndum del 1r d’octubre. I aquesta implementació es podria fer avui mateix, com s’ha assenyalat abans, o bé, subsidiàriament, es podria convocar de manera immediata unes eleccions al Parlament on tots els partits que volem la Independència per a Catalunya, hi anem units amb el sol punt programàtic de Declarar la Independència al primer ple car de segur que hi haurà una clara majoria absoluta d’escons.

En aquest Manifest considerem que són partits independentistes tots els partits que es defineixen d’aquesta manera, siguin els partits actualment amb representació parlamentària (JxCat-PDeCAT, ERC, CUP) com tots els que no hi tenen representació però que estan legalment constituïts.

Amb aquest objectiu unitari, la nostra Assemblea General Constituent d’aquest darrer 15 de febrer, entre d’altres temes, va aprovar per unanimitat començar a fer entre els partits independentistes les gestions necessàries per a aconseguir un objectiu decisiu: presentar-nos a les eleccions amb la unitat de tots els independentistes.

Considerem que els nostres milers de simpatitzants (que ara comencen a ésser coneguts com “els Directes”) es posicionen a favor de la línia de Directe-68, clarament exposada a l’audiovisual “LA MENTIDA, el documental de LA VERITAT”, al llibre “Traïció a la independència”, als 129 programes de Radio Hadrian i 113 programes en directe “Preguntes i respostes”, a una vintena de presentacions públiques a ciutats de Catalunya, i a d’altres accions fetes d’ençà de la constitució de Directe-68 el març del 2018.

Però per tal d’obtenir la unitat dels independentistes, els Directes ens comprometem, davant dels partits independentistes i de la ciutadania catalana, a renunciar a qualsevol lloc a les llistes i a fer la millor feina per tal que el somni de la independència es faci realitat de seguida. Considerem essencial, per tant, que tots els independentistes deixem enrere els retrets i que tots col·laborem a fer la Independència de la sola manera possible: formar una llista unitària i declarar la independència al primer ple del Parlament de Catalunya. Això vol dir que a Directe-68 fem públic que no empaitem càrrecs ni reconeixement, i que estem disposats a assumir que podríem anar errats, de manera que tot allò viscut del 2009 ençà (desunió, incompliments, falses declaracions d’independència, declaracions als judicis, demanar un nou referèndum quan ja n’hem guanyat un, etc.) pugui tenir algun tipus d’explicació senzilla i lògica diferent a la qual nosaltres hem donat. Manifestem que solament som poble català que actuem políticament en defensa pròpia. Si anem tots plegats i fem la independència efectiva i irrevocable, reconeixerem que anàvem errats i demanarem perdó amb la immensa joia de per fi ser lliures i de tenir la consciència neta.

Presentar-nos a les eleccions amb una candidatura única de tots els independentistes per tal d’obtenir 68 o més diputats/des que declarin la Independència en el primer ple, és la manera més senzilla i lògica de fer la independència, i en canvi n’és la sola que no s’ha provat. Aporta tots aquests avantatges:

1) Torna la il·lusió, l’esperança i la força al poble català.

2) Respecta la voluntat de la major part dels independentistes.

3) Evita baralles entre independentistes.

4) Permet que no es perdi cap vot i maximitza els resultats gràcies a la llei d’Hondt, que beneficia les llistes més votades.

5) Ajorna la lluita ideològica fins després de fer la declaració d’independència que aquí es proposa.

6) Suposa un full de ruta clar i ràpid cap a la Independència.

7) En l’àmbit internacional, envia un missatge inequívoc que hi haurà independència i permet negociar-ne des d’ara el reconeixement, atès que, un cop acordada la llista única per a fer la Declaració d’Independència, aquesta serà segura, i per a confirmar-la solament caldrà que es facin les eleccions.

8) Permet incorporar personalitats socials no polítiques, que no tenen lloc en un Parlament legislatiu però sí en un Parlament que es dissolgui un cop guanyades les eleccions, feta la Declaració d’Independència, baixades les banderes de l’estat ocupant, i havent-la publicat al DOGC i comunicat a totes les ambaixades i organismes internacionals.

9) Madrid no hi tindria res a fer. I les amenaces de repressió restarien destapades com el que van ser i tan sols poden ser: guerra psicològica per activar la por que ens ha inculcat durant segles.

 

RESUMINT

L’anunci i constitució d’una Candidatura Unitària per la Independència:

 1. A) “Eixamplaria la base” instantàniament,
 2. B) Seria l’estratègia de “confrontació intel·ligent amb l’Estat espanyol” més senzilla i eficaç que es pugui fer.

A més, aquest compromís d’unitat independentista electoral amb el poble de Catalunya haurà de ser contractual i d’estar refermat notarialment per tal que mai més el poble de Catalunya no pugui ser sorprès o decebut per aquells qui cobren perquè tenen el compromís d’executar la voluntat popular.

El poble de Catalunya, d’ençà de les Consultes sobre la Independència iniciades a Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009, durant més de deu anys, ha guanyat sobrerament la independència tot fent centenars de consultes, ha fet les manifestacions més nombroses realitzades a Europa i ha guanyat la independència a les eleccions plebiscitàries del 27-S de 2015; cosa que es va tornar a confirmar al referèndum guanyat el 1r d’octubre de 2017.

És, doncs, moment de tornar al poble -que tan bé s’ha mobilitzat- la direcció de la lluita per a recuperar la llibertat perduda l’11 de setembre de 1714, i de limitar el paper dels partits a acompanyar i a certificar aquesta voluntat, i no pas a dirigir-la, anul·lar-la o ajornar-la.

Per tot això exposat, Directe-68 convida a una cimera de partits independentistes, siguin o no parlamentaris; reunió que serà emesa íntegrament i en obert a tot Catalunya per tal que el que diu la lògica, i el que la major part de la ciutadania demana, es faci realitat tan aviat com sigui possible. I també de la manera més transparent possible.

I per tal de no perdre més temps i gestionar ràpidament l’acord del lloc, del dia, de l’hora i de la manera de desenvolupar la trobada, demanem que en un termini màxim de vint-i-un dies, fins al 1r d’octubre inclòs, cada partit independentista nomeni un responsable d’alt nivell que es posi en contacte amb nosaltres per mitjà del correu electrònic unitatperladui@directe68.cat

 

Estem guanyant i guanyarem!!!

Visca Catalunya de nou Lliure

David Raventós i Gaset

President de Directe 68

 

 

Comissió Executiva
Directe-68

Barcelona – 11 de setembre de 2020

Directe 68®    |   www.directe68.cat    |    info@directe68.cat    

 

Podeu expressar el vostre suport al manifest tot signant a

unitatperladui.directe68.cat

COMUNICAT DE DIRECTE 68 SOBRE

EL MANIFEST PER LA UNITAT INDEPENDENTISTA PER A FER LA D.U.I.

 

Ahir dia 1r d’octubre de 2020 va vèncer el termini atorgat a les direccions de 28 partits autoanomenats independentistes, als més de 600 periodistes i mitjans de comunicació i també a l’ANC i Òmnium, per tal que donessin suport a una cimera per a fer la DUI amb una llista única, tot signant el manifest unitatperlaDUI.directe68.cat

Aital manifest fa palès la necessitat de fer eleccions quan abans sigui possible, si no es vol fer efectiu el manament del 27 de setembre de 2015, refermat el 1r d’octubre de 2017.

Aquestes eleccions es farien mitjançant una llista unitària que faria la DUI al primer ple. I per evitar qualsevol excusa, DIRECTE 68 se n’autoexclouria de les llistes resultants. També ens mostràvem disposats a demanar perdó en cas que totes les situacions difícilment comprensibles viscudes per l’independentisme els darrers anys, fossin redreçades i fer allò que volen els independentistes i que és de justícia: anar plegats i declarar la independència.

Per a fer més blindat el manifest proposàvem transparència en les converses i document notarial per a obligar a fer la DUI sense excuses ni tripijocs.

Complert aquest termini CAP partit polític -ni els parlamentaris que clamen per la unitat, ni els extraparlamentaris que en serien els més beneficiats- ha respost.

Si atorguem la mateixa probabilitat a ignorar que a respondre -amb SI, NO o matisos-, les probabilitats que CAP partit de 28 respongui per decisió autònoma de la seva direcció és d’1 entre 236 milions. Som, doncs, davant d’un pacte secret contra la independència.

Aquest pacte és extensiu a les direccions d’Òmnium i ANC que tampoc han fet seu el manifest; un manifest que hauria d’haver sortit d’elles, fa molts d’anys.

També els mitjans de comunicació amb l’honorable excepció de Teve.Cat i L’ALERTA han silenciat un manifest essencial per a fer la independència que volem i que ens cal a la major part dels catalans/es.

De la mateixa manera els referents a xarxes socials també han ocultat el manifest i ens han obligat a demanar-nos qui els ha creat artificialment i amb quina finalitat.

El manifest, malgrat la censura patida, ha estat comentat positivament per milers d’independentistes, centenars dels quals l’han signat.

Davant d’aquesta situació DIRECTE 68 comunica que:

 1. Ens refermem en tot allò que hem explicat els darrers anys a Radio Hadrian, l’audiovisual “La Mentida, el documental de la Veritat” i el llibre “Traïció a la independència”.
 2. Retirem l’oferiment de disculpar-nos per les afirmacions fetes del desembre de 2013 ençà, un cop considerem provat que tot allò estructural treballa contra el poble i contra la independència -com és normal després de 3 segles d’ocupació-. Per això tot el que proposa i fa DIRECTE 68, tant si és crear un partit, un documental, un llibre, un manifest com dues vagues de fam, és silenciat per a impedir la independència.
 3. Són ara els partits qui han de mirar de fer-se perdonar pels centenars de milers de catalans/es morts del 9 de novembre del 2014 ençà sense haver vist la independència, pels 120.000 milions d’espoliació patits pel Principat en el mateix període i pel terrorisme d’estat exercit per l’unionisme-processisme contra els independentistes de debò -tant sigui contra activistes al carrer com contra la Resistència Independentista Catalana – DIRECTE 68.
 4. Encoratgem les bases, els militants, els votants i els simpatitzants a augmentar la pressió pacífica sobre les direccions de partits i organitzacions per tal d’obligar-los a fer el que fins ara han blocat i fins i tot impedit -la independència-. Ara poden, de cara al 14 de febrer, formar una llista unitària per a declarar la DUI al primer ple del nou Parlament.
 5. Continuarem la lluita fins a trencar la censura que impedeix que les iniciatives realment independentistes arribin al poble de Catalunya. Sense trencar la dictadura-censora dels mitjans, la independència no és possible.
 6. Ampliem les accions de difusió del manifest i el termini per a subscriure’l fins al darrer dia que sigui possible presentar una llista unitària, de cara a les pròximes eleccions.
 7. Mantenim la nostra autoexclusió de la llista unitària que proposem, per no donar cap excusa a qui sempre les fan servir totes per a no fer mai la independència.
 8. Considerem aquesta la darrera oportunitat perquè aquells qui poden fer la independència de manera més segura i ràpida la facin. En cas contrari ens dedicarem exclusivament a vertebrar tot el moviment independentista al voltant de DIRECTE 68 per tal de substituir els partits actuals i obtenir la majoria absoluta per a declarar la independència al primer ple en les eleccions vinents, que seran imposades per la voluntat dels autèntics independentistes.

Ens cal tothom.

Sols el poble salva el poble.

Visca Catalunya de nou Lliure

David Raventós i Gaset

President de Directe 68

 

 

Comissió Executiva de Directe-68

Barcelona – 02 d’octubre de 2020

Directe 68®    |   www.directe68.cat    |   unitatperladui@directe68.cat    

 

Podeu expressar el vostre suport al manifest i a aquest comunicat tot signant a

unitatperladui.directe68.cat

COMUNICAT DE DIRECTE 68
RELATIU AL 14-F I A LES SETMANES POSTERIORS

 

A Directe 68 hem volgut deixar passar uns dies d’ençà de la victòria independentista amb 74 escons i de la repetició -sí, repetició quan es compta correctament- de la majoria absoluta en vots.

Malauradament  tot el que proposàvem en el nostre manifest unitatperladui.directe68.cat (unitat, fer la DUI a la primera sessió plenària, compromís notarial, renunciar a cadirals, etc.) no s’ha acomplert ni s’acomplirà. És coherent amb el fet que cap partit parlamentari ni extraparlamentari no hagi signat un manifest que garanteix la independència, si el seu motiu d’existir és impedir-la, tot dividint els independentistes.

Els moviments i reunions entre partits després del 14-F, en comptes de reforçar l’independentisme, solament han servit per a crear incertesa entre el poble de manera immoral.

Ignorem quin pacte és ja decidit d’imposar als catalans o, fins i tot, si és previst d’anar a unes altres eleccions per a continuar de deprimir premeditadament i malintencionada l’independentisme.

Després de 7 anys d’anunciar que cap d’aquests partits no farien pas la independència, ara és arribat el moment de substituir-los.

Per tot això, encoratgem el poble de Catalunya que:

 1.  No faci  més costat, en conteses electorals, a partits parlamentaris com ERC, JUNTS, CUP i Demòcrates, que ens han enganyat repetidament i no han complert  el compromís de fer la independència.
 2.  No cal tampoc que torni a votar partits com PNC i, sobretot, PDeCAT que tan sols han servit perquè JuntsxCat no guanyi les eleccions i, d’aquesta manera, debilitar encara més la via unilateral.
 3.  No renovi el suport a partits com Primàries i FNC que, han obtingut menys vots que avals presentats, han demostrat no poder substituir els partits actuals i han desgastat milers de persones que hi han fet confiança.
 4.  Deixi de considerar viables partits que ni tan sols han pogut aplegar els avals per a participar-hi en condicions.
 5.  Presti suport com a simpatitzant o, preferiblement, militant a Directe 68, el sol partit independentista de Catalunya com s’ha demostrat, atès que vam ser els únics que:
  • Vam provar d’unir tot l’independentisme amb el manifest de l’11 de setembre.
  • Vam anar de bona fe a la reunió de Donec Perficiam i vam publicar-ne els enregistraments, als quals el poble de Catalunya té dret.
  • Ens comprometrem notarialment a declarar la DUI a la primera sessió plenària si el poble ens atorga 68 o més diputats/ades.

 

Ens cal tothom.

Aixeca’t i Fem-ho!
Visca Catalunya de nou Lliure

David Raventós i Gaset
President de DIRECTE 68

 

Barcelona – 26 de febrer de 2021